Μακάριος Λαζαρίδης: Δημοπρατείται άμεσα η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου

Συνάντηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη είχε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε γνωστό ότι τα τεύχη δημοπράτησης για το διαγωνισμό του έργου ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου βρίσκονται προς τυπική έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που, από την επομένη ημέρα των Εθνικών Εκλογών κιόλας, ο κ. Λαζαρίδης έθεσε ως μείζονα προτεραιότητα και με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και επαφές του, ο στόχος επιτυγχάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, συνολικού ύψους 11.500.000 ευρώ, εντάχθηκε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) μετά από συντονισμένες ενέργειες του κ. Λαζαρίδη.

Επίσης, οι κ. Λαζαρίδης και Αντωνιάδης συζήτησαν με το Νομίατρο Χρήστο Παπαδόπουλο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της πανδημίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μια πολύ ωραία ημέρα για τους αγρότες, για τον πρωτογενή τομέα και συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, όταν εντάξαμε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων την ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, πλέον τα τεύχη δημοπράτησης βρίσκονται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προς την τυπική τους έγκριση, έτσι ώστε στη συνέχεια το έργο να δημοπρατηθεί και να δώσει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα και δίκαιο αίτημα των αγροτών -και όχι μόνο- της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και προσωπικά  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα και συνολικά για τον αγροτικό κόσμο.

Με την ανακατασκευή αυτή, 50 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική κατασκευή του έργου, αφενός θα θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η Χρυσούπολη και αφετέρου θα αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, με δεδομένο ότι θα γίνεται εξοικονόμηση πάνω από 20% του νερού και βεβαίως αυτό θα βοηθήσει 8.000 παραγωγούς, μέλη του ΤΟΕΒ και άλλους πολίτες.

Τη δική του σημασία έχει το γεγονός ότι καταφέραμε να εντάξουμε αυτό το έργο πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία -θυμίζω Ιούλιος 2019, Δεκέμβριος 2019-  όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, επί 4,5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη με τον οποίο έχουμε αγαστή -και προς όφελος των συμπολιτών μας – συνεργασία, το Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, καθώς και τα στελέχη της ΠΕ Καβάλας που πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά το έκαναν πράξη.

Το είπαμε! Το κάναμε! Συνεχίζουμε!».