Εργατικά σωματεία Καβάλας: Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!

Τέσσερα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Καβάλας «απαντάνε» στα σχέδια της Κυβέρνησης για ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια με συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία που θα έχει υπό την ευθύνη της «την εύρυθμη λειτουργία» των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας δηλώνουν συλλογικότητες εργαζομένων και συνταξιούχων της Καβάλας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00, στην πλατεία Καπνεργάτη, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-κάλεσμα των τεσσάρων σωματείων αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες φοιτητές σε πολλές πόλεις της χώρας σπάσανε στην πράξη την απαράδεκτη κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, χαλάσανε τα σχέδια της κυβέρνησης! Το μήνυμα των μαθητών και των φοιτητών ήταν ξεκάθαρο και εκκωφαντικό, απαιτώντας εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν ξανά οι Σχολές!

Η κυβέρνηση της ΝΔ νόμιζε ότι με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία. Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Οι απαγορεύσεις, η ένταση της καταστολής αλλά και ο σχηματισμός δικογραφίας για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους για να βάλουν στο χέρι όσους διεκδικούν. Για αυτό η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις η μια μετά την άλλη ενισχύουν την καταστολή σε βάρος όσων κινητοποιούνται και διεκδικούν, εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, μαθητών και χτυπάνε τα δικαιώματα μας. Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, να μην κουνιέται φύλλο, να μην υπάρχει οργανωμένος αγώνας του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, του λαού συνολικότερα.

Η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές των παιδιών μας εδώ και ένα χρόνο τολμά να απειλεί και με διαγραφή. Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3!!! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Αυτό που έχουνε σήμερα πραγματική ανάγκη τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές!

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και την καλούμε να αποσύρει το νομοσχέδιό της.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς ,τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/2 στις 6μμ στην Πλ. Καπνεργάτη.

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας!

Απαιτούμε

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
  • Όχι σε αστυνομία και διαγραφές .
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας των φοιτητών. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις».