ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Αν νομίζουν οι γαλάζιοι αιρετοί ότι απαξιώνοντας τον Βασιλικό θα απαξιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γελασμένοι

Στήριξη στον Καβαλιώτη λογοτέχνη και επίθεση στους «γαλάζιους» αιρετούς της Καβάλας για την προσπάθεια τους να αφαιρεθεί το όνομα του από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μετά τις δηλώσεις του για τον Κουφοντίνα

Ως μια συντηρητική, ακραία και πολιτικά στοχευμένη κίνηση χαρακτηρίζει την προσπάθεια ορισμένων αιρετών παραγόντων της ΝΔ στην Καβάλα να αφαιρεθεί το όνομα του γνωστού συγγραφέα από τη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Σε ανακοίνωση της τονίζει ότι λογοτέχνες του βεληνεκούς του, που μπήκε στο «στόχαστρο» μετά τις δηλώσεις του για τον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν μπαίνουν σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και επισημαίνει ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν συνεχίσουν την πολιτική δίωξη του, γιατί απέναντι τους δεν θα βρουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους δημοκράτες πολίτες όλης της Ευρώπης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Λογοτέχνες του βεληνεκούς του Βασίλη Βασιλικού δεν μπαίνουν σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις»

«Ο Καβαλιώτης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τα Γράμματα, το Πολιτισμό και το νομό Καβάλας. Πολυμεταφρασμένος, πολυδιαβασμένος, πολυβραβευμένος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες που έβγαλε η χώρα μας. Η δωρεά των 15 χιλ. τόμων βιβλίων στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, η συνεισφορά του στον πολιτισμό της περιοχής και η αγάπη του για τον τόπο του είναι δεδομένα.

Δυστυχώς, για κάποιους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς, δεν θεωρούνται δεδομένα ούτε η πορεία του, ούτε οι αγώνες του για τη δημοκρατία, ούτε η θέση του στο παγκόσμιο λογοτεχνικό γίγνεσθαι. Ακόμα χειρότερα, δεν είναι δεδομένη η ελευθερία της έκφρασης του πολίτη, η υποχρέωση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Η προσπάθεια αφαίρεσης του ονόματος του μεγάλου μας λογοτέχνη από τη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης είναι μία συντηρητική, ακραία και πολιτικά στοχευμένη κίνηση. Αν νομίζουν οι γαλάζιοι αιρετοί ότι απαξιώνοντας τον Βασίλη Βασιλικό θα απαξιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του οποίου είναι βουλευτής επικρατείας, είναι γελασμένοι. Λογοτέχνες του βεληνεκούς του δεν μπαίνουν σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ας το ξανασκεφτούν πριν συνεχίσουν την πολιτική δίωξη του Βασιλικού, γιατί απέναντι τους δεν θα βρουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους δημοκράτες πολίτες όλης της Ευρώπης».