Το ΚΚΕ Θάσου για τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στο ΔΣ Πρίνου

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος μετά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων covid-19 στη σχολική μονάδα

Με αφορμή την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων covid-19 στο Δημοτικό Σχολείου του Πρίνου, η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ της Θάσου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για τις ευθύνες που έχει για το γεγονός ότι άνοιξε τις σχολικές μονάδες χωρίς να πάρει κανένα μέτρο ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ζητάει να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να γίνει απολύμανση στο σχολείο. Επίσης ζητά να διενεργηθεί ιχνηλάτηση των επαφών καθώς και επαναλαμβανόμενα τεστ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ

«Να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να γίνει απολύμανση στο σχολείο»

«Η εμφάνιση θετικών κρουσμάτων covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου στον Πρίνο Θάσου  αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν ικανοποίησε κανένα από τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, του γονεϊκού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» οι μαθητές σε αίθουσες «κλουβιά», δεν έκανε καμία επιπλέων πρόσληψη εκπαιδευτικών, δεν αύξησε τις αίθουσες διδασκαλίας , δεν προσέλαβε το επαρκές μόνιμο προσωπικό στο τομέα της καθαριότητας των σχολείων.

Τώρα να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να γίνει απολύμανση στο σχολείο, να γίνει με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους οργανωμένη ιχνηλάτηση των επαφών, να διενεργηθούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Να υπάρξει πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την συρροή των κρουσμάτων στους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η δίκαιη αγανάκτηση που νιώθουν οι γονείς να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα και να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών».