Βασίλης Τραϊφόρος: Θα γίνουμε αυτό που κοινώς λέμε… ρεζίλι και δεν το αξίζουμε ούτε εμείς ούτε η πόλη μας!

Δήλωση κατά της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» - Ο επί χρόνια αυτοδιοικητικός ζητά από τις «ακραίες φωνές προερχόμενες από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης» να το ξανασκεφτούν και ξεχωρίζει «την πολιτική τοποθέτηση από το συγγραφικό έργο»

Δημόσια θέση για τα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην πόλη μας σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης» παίρνει ο Βασίλης Τραϊφόρος, εφιστώντας «Προσοχή» σε όλες τις μεριές…

Ο επί χρόνια αυτοδιοικητικός άντρας της Καβάλας σπεύδει να επισημάνει στη δήλωσή του ότι μπορεί ο ίδιος να μη συμφωνεί με τη δήλωση Βασιλικού για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο θεωρεί πέρα για πέρα λάθος μια ενδεχόμενη κίνηση «ξηλώματος» του ονόματος του μεγάλου Καβαλιώτη συγγραφέα από το κτίριο της Βιβλιοθήκης.

«Θα γίνουμε κοινώς ρεζίλι», συμπληρώνει ο κ. Τραϊφόρος και υπογραμμίζει: «άλλο μια τοποθέτηση πολιτικά άστοχη και άλλο το συγγραφικό έργο». Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης Τραϊφόρου.

Προσοχή…

«Στην Καβάλα, με αφορμή της δηλώσεις του Βασίλη Βασιλικού (με τις οποίες δεν συμφωνώ) ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντιον του που έχει ως πρόταση “ξηλώστε την πλάκα με το όνομά του” από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας.

Μα, αγαπητοί μου, το όνομα δόθηκε διότι ο Β. Βασιλικός είναι συγγραφέας παγκοσμίου εμβέλειας και όχι για τις πολιτικές του τοποθετήσεις. Γι’ αυτό τον τιμά και τιμάται η Καβάλα. Αν ήταν να κρίνουμε με πολιτικές, οι ονοματοδοσίες οδών και Δημοσίων κτιρίων θα ήταν συνεχώς αιτία διχασμού για την εκάστοτε κοινωνία.

Προσοχή λοιπόν, γιατί μία τέτοια ενέργεια θα έχει άσχημα αποτελέσματα για τη φήμη της πόλης μας παγκοσμίως, όπως είχαμε και με το μνημείο των Εβραίων θυμάτων συμπατριωτών μας. Θα γραφεί σε όλες τις εφημερίδες του εξωτερικού και δικαίως, διότι άλλο μια τοποθέτηση πολιτικά άστοχη και άλλο το συγγραφικό έργο.

Οι ακραίες φωνές οι προερχόμενες από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης να το ξανασκεφτούν με νηφαλιότητα και όχι εν θερμώ.

Προσοχή διότι θα γίνουμε αυτό που κοινώς λέμε ρεζίλι και δεν το αξίζουμε ούτε εμείς ούτε η πόλη μας».