Καβάλα: Σε «μετωπική» τοπικών οργανώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται το «θέμα» Βασίλη Βασιλικού

Η Νέα Δημοκρατία Καβάλας «καλεί» τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επίμαχη δήλωση Βασιλικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν να στηρίζει τον «αρχιδολοφόνο και αρχιτρομοκράτη» Κουφοντίνα

Δεν λέει να καταλαγιάσει ο «θόρυβος» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα ο απόηχος της δήλωσης του Βασίλη Βασιλικού για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα και η επακόλουθη «πρόταση» να «ξηλωθεί» το όνομα του Καβαλιώτη συγγραφέα από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που, εδώ και μια δεκαετία περίπου, φέρει το όνομά του [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Μπορεί το θέμα που «έφερε» προς συζήτηση η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας Φωτεινή Κόγια με την παράλληλη πρότασή της να μετονομαστεί η Βιβλιοθήκη της Καβάλας σε «Λευτέρης Αθανασιάδης» τελικώς να αποσύρθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου, μπορεί το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 να επίκειται η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη για το ίδιο θέμα, αλλά η τοπική Νέα Δημοκρατία επιμένει με μια «επίθεση» συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας [πρώην ΝΟΔΕ] Καβάλας της ΝΔ εγκαλεί τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που, όπως υποστηρίζει, στηρίζοντας τον Βασίλη Βασιλικό, στηρίζουν τον «αρχιδολοφόνο και αρχιτρομοκράτη» Κουφοντίνα.

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

«»ΤΟ κατά συρροή δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν να τον υπερασπιστούν ενώ για τα θύματά του δεν ξεστόμισαν ποτέ ούτε λέξη.

Πρωταγωνιστής στην υπερασπιστική γραμμή Κουφοντίνα ο Β. Βασιλικός, που προχώρησε και σε προκλητικές δηλώσεις που « επαινούν » τον ψυχρό δολοφόνο και «διαγράφουν» την εγκληματική συμπεριφορά του.

Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του και τις δηλώσεις του κ. Βασική Βασιλικού;

Αναμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, της κ. Τάνιας Ελευθεριάδου, της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και των λαλίστατων στελεχών του σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς τους καταγγέλλουμε ότι από την στιγμή που δεν τις καταδικάζουν, τις συνυπογράφουν…

Κύριοι της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ είστε απόλυτα συνεπείς στην χαλαρή στάση του κόμματός σας απέναντι στην τρομοκρατία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει τον Νόμο και δεν εκβιάζεται από κανέναν!

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν διαμαρτύρεται διότι μεταφέρθηκε από τις αγροτικές στις φυλακές του Δομοκού και όχι του Κορυδαλλού, όπως επιθυμούσε.

Τα 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων πρώην αλλά και νυν βουλευτές του, όπως ο κ. Βασ. Βασιλικός -ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, καθότι δεν έχει πάρει αποστάσεις- συμπαραστέκονται και υποστηρίζουν τον τρομοκράτη επικαλούμενοι δήθεν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κι αυτό τη στιγμή που ο Κουφοντίνας είναι αμετανόητος όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση συγνώμης για τις στυγερές δολοφονίες που έχει διαπράξει, ενώ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τους νόμους που επικαλούνται τα 15 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας την Κυβέρνηση.

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κράτος δικαίου είναι η προνομιακή μεταχείριση του αρχιδολοφόνου, την οποία είχε επί των ημερών τους, τότε να γνωρίζουν τούτο ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει προνομιακή μεταχείριση, όπως είχε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να «κόβει» βόλτες κάθε τόσο στο κέντρο της Αθήνας, στα σημεία που σκότωσε αθώους ανθρώπους, ούτε να «παραθερίζει» στις αγροτικές φυλακές.

Εκτίει την ποινή του σύμφωνα με τους νόμους και όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Μήπως όμως πρέπει να κάνουμε και μια αναφορά και να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό, με ποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε τους τρομοκράτες όταν ήταν κυβέρνηση;

Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον…

Όσον αφορά δε την επίκληση του συγγραφικού έργου του Βασ. Βασιλικού και της δωρεάς των 15.000 βιβλίων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, να ξέρουν ότι δεν δικαιολογούν τις δηλώσεις του υπέρ Κουφοντίνα και δεν τον απαλλάσσουν από το τεράστιο ατόπημα.

Για την αναφορά τους δε στην Ευρώπη, τους πληροφορούμε ότι οι Ευρωπαίοι που, όπως και εμείς, έχουν θρηνήσει θύματα από «συντρόφους» του Κουφοντίνα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στην τρομοκρατία και σε όσους την στηρίζουν.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί… κ. Τάνια Ελευθεριάδου και κ.κ. της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας».

Για τη ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας

Ο πρόεδρος
Χαράλαμπος Δράκος

Η Γραμματέας
Στέλλα Παπαδοπούλου