ΚΚΕ: Δικαιολογημένη η ανησυχία των Καβαλιωτών για τα κρούσματα κορονοϊού. Ξέρουμε ποιος ευθύνεται για την κατάσταση

Μέτρα από την Κυβέρνηση σε χώρους δουλειάς, σχολεία και κοινωνία ζητάει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ προκειμένου να ανασχεθεί το «κύμα» έξαρσης κρουσμάτων του Covid-19 σε Καβάλα και Θάσο τα τελευταία 24ωρα

Να σταματήσει τη «βολική προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης» ζητάει με ανακοίνωσή της από την Κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού Covid-19 και των μεταλλάξεών του τα τελευταία 24ωρα σε Καβάλα και Θάσο, ενώ παράλληλα απαιτεί τη λήψη μέτρων σε χώρους δουλειάς, σχολεία και κοινωνία προκειμένου να ανασχεθεί το «κύμα» έξαρσης των κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

Δικαιολογημένη και έντονη είναι η ανησυχία του λαού της Καβάλας εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα. Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την καθημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων όπως καταγράφεται, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προερχόμενα από πολλούς και διαφορετικούς χώρους ενισχύουν την πιθανότητα να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση έξαρσης.

Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση που:

  • Άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Με τους μαθητές να συνεχίζουν να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ από και προς το σχολείο τους. Με τις ίδιες ανεπαρκείς σχολικές αίθουσες (δεν είναι τυχαίο σε ποια σχολεία καταγράφηκαν τα κρούσματα και ποιες τάξεις έκλεισαν), χωρίς προσλήψεις των απαραίτητων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Χωρίς την αξιοποίηση δημοτικών και δημοσίων κτιρίων για την αραίωση των μαθητών στις αίθουσες. Χωρίς μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Το αποτέλεσμα είναι μέσα σε λίγα 24ωρα να έχουμε κρούσματα σε Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, ακόμα και Δημοτικό σχολείο αλλά και Νηπιαγωγείο
  • Με την ίδια λογική να τα βάζει όλα στο ζύγι του κόστους έχει αφήσει εκτεθειμένες τις μονάδες του στρατού και τη στρατευμένη νεολαία, τους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους, αφού στους θαλάμους και συνολικά στις εγκαταστάσεις ο συνωστισμός παραμένει, τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας είναι ανεπαρκή, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δεν γίνονται. Το αποτέλεσμα είναι 8 θετικά κρούσματα στη Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, αριθμός μεγάλος συγκριτικά με τη δύναμη της μονάδας
  • Έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους χωρίς μέτρα στους χώρους δουλειάς και τεστ, με πολλά κρούσματα που δεν δηλώνονται κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας. Το αποτέλεσμα είναι 5 κρούσματα σε αλιεργάτες που έρχονται να προστεθούν σε αυτά από άλλους χώρους δουλειάς

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να σταματήσει τη βολική προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» και να αναλάβει τη δική της. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχολεία, στρατιωτικές μονάδες, χώρους δουλειάς, ΜΜΜ. Να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία και όλες τις δομές Υγείας. Να αντιμετωπίσει τον εκτροχιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος με άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς.

Στους χώρους που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα να προχωρήσει η αναγκαία ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ σε όλους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθώς και οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Να υπάρξει μέριμνα για δωρεάν τεστ στις ηλικίες κάτω των 16 ετών, αφού μέχρι σήμερα η ειδική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ δεν «κλείνει» ραντεβού για παιδιά Γυμνασίου και μικρότερα, ωθώντας τους γονείς στα πανάκριβα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο λαός της Καβάλας μπορεί να αξιοποιήσει τη μέχρι σήμερα πείρα του και να δυναμώσει τον αγώνα για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.