Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τριήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη της χώρας, ενώ θα επισκεφτεί και το ελληνικό περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Επίσης θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”, καθώς και το Διεθνές Συνέδριο Άμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι.

Με την ευκαιρία αυτή θα επισκεφτεί το ελληνικό περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων, ενώ θα μεταβεί στη φρεγάτα ΥΔΡΑ η οποία ήδη ναυλοχεί στο λιμάνι Ζαγέντ.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών, Αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος.

Επίσης, στο Dubai έχει ήδη φτάσει προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευθεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) τον οποίο διαθέτουν τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων».

Μέρος της εκπαίδευσης της Ομάδας των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών θα παρακολουθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.