Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Η κοινωνία είναι αυτή που ζητάει δικαίωση

Ανακοίνωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική και πανελλήνια επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα

Τη δική της θέση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική και πανελλήνια επικαιρότητα, με το σκάνδαλο Λιγνάδη, την υπόθεση Κουφοντίνα καθώς και την ανάρτηση του Μακάριου Λαζαρίδη για τον Άρη Βελουχιώτη παρουσιάζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίζει μέχρι τέλους τα θύματα γενετήσιας πράξης, τα θύματα κακοποίησης είτε σωματικής είτε λεκτικής βίας και θα δίνει μάχη να βρίσκουν το κουράγιο ώστε να φτάνουν στην δικαιοσύνη, αλλά και θα στήνουμε τοίχους για να προστατεύονται όταν τελικά το κάνουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Θα δίνουμε μάχη να βρίσκουν το κουράγιο ώστε να φτάνουν στην δικαιοσύνη, αλλά και θα στήνουμε τοίχους για να προστατεύονται όταν τελικά το κάνουν»

«Η τοπική ΟΝΝΕΔ, μη αντιλαμβανόμενη ότι είναι η νεολαία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου τεράστιου πολιτικού προβλήματος που έχει ανακύψει, σχετικά με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Συγκεκριμένα, αρνείται να παραδεχτεί ότι κ. Μητσοτάκης φέρει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι σχεδόν τρεις εβδομάδες σφύριζε αδιάφορα και δεν απέπεμψε τον κ. Λιγνάδη.

Φταίει που δεν ζήτησε την παραίτηση της κ. Μενδωνη, που δεν ζήτησε μια συγνώμη για την ολιγωρία της.

Φταίει που δεν προστάτεψε και συνεχίζει να μην προστατεύει τα θύματα.

Ας συμφωνήσουμε, τουλάχιστον σε αυτό: Το θέμα απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικής- πολιτικής ταυτότητας. Είναι, άλλωστε, η κοινωνία αυτή που ζητάει δικαίωση.

Σε ό,τι αφορά  το νέο Ποινικό Κώδικα, καλό θα ήταν τα μέλη της οργάνωσης να τον διαβάσουν πρώτα πριν εκστομίσουν τα χιλιοειπωμένα ψεύδη, αναπαράγοντας τα όσα λέει το γραφείο τύπου του αγαπημένου τους βουλευτή. Ουδέποτε επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί κακούργημα σε πλημμέλημα. Τόσο η Διεθνή Αμνηστία όσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνήσαμε με την πρόταση για τον νομικό ορισμό του βιασμού, δώσαμε μάχη και αυτή την μάχη την κερδίσαμε. Πλέον, τα θύματα προστατεύονται πληρέστερα απ’ ό,τι στον προηγούμενο Π.Κ. Πλέον προστατεύονται τα θύματα που «παγώνουν», τα θύματα που εκβιάζονται, τιμωρείται ο βιασμός ακόμα και αν δεν υπάρχει χρήση βίας. Τέλος, οι ποινές που τελικά εκτίονται είναι μεγαλύτερες χρονικά.

Μας προκαλεί, επίσης, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ Καβάλας στηρίζει τον κ. Λαζαρίδη, για τους ψευδείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τον Άρη Βελουχιώτη, τους οποίους είχαμε να ακούσουμε από την Χούντα.

Αλήθεια, τι έχει να δηλώσει για τη βίαιη επίθεση στους φοιτητές στην Θεσσαλονίκη; Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται; Με ΜΑΤ και τρομοκρατία; Στηρίζει τα στελέχη της για την επίθεση στο σωματείο των ηθοποιών και στους ανθρώπους του πολιτισμού; Για τον αποκλεισμό 24.000 μαθητών από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Εμείς θα στηρίζουμε μέχρι τέλους τα θύματα γενετήσιας πράξης, τα θύματα κακοποίησης είτε σωματικής είτε λεκτικής βίας. Θα δίνουμε μάχη να βρίσκουν το κουράγιο ώστε να φτάνουν στην δικαιοσύνη, αλλά και θα στήνουμε τοίχους για να προστατεύονται όταν τελικά το κάνουν.

Είναι, άλλωστε, η κοινωνία αυτή που ζητάει δικαίωση».