ΚΚΕ Καβάλας: Καταγγελία για «περιστατικά τρομοκράτησης μαθητών από την αστυνομία» στη Χρυσούπολη

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ για όσα έγιναν στον Δήμο Νέστου κατά την κινητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει «περιστατικά τρομοκράτησης μαθητών από την αστυνομία» στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών για να παρθούν μέτρα προστασίας της Υγείας και για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τα περιστατικά τρομοκράτησης μαθητών από την αστυνομία που έλαβαν χώρα σήμερα το μεσημέρι στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου, με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων και κλούβας στο κέντρο της πόλης, εκεί που οι μαθητές είχαν δώσει για σήμερα αγωνιστικό ραντεβού, ζητώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της Υγείας, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τους.

Επιστράτευσαν ως και τηλεφωνικές και προσωπικές «συστάσεις» προς τους μαθητές, απειλώντας τους ότι θα έχουν «συνέπειες» σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αντιστέκεται στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει.

Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, τη στιγμή που ένα χρόνο τώρα από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη θωράκιση του Συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Ενώ τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, τα κρούσματα μέσα στα σχολεία αυξάνονται καθημερινά και κλείνουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση με την καταστολή και την αστυνομοκρατία επιδιώκει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πάει «χέρι-χέρι» με την καταστολή. Την ώρα που ο λαός βιώνει σε όλους τους τομείς τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», είναι το λιγότερο προκλητικό ο πρωθυπουργός να καλεί «όλες τις πλευρές» σε «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία». Να εμφανίζεται ως «εγγυητής» της «εθνικής ομοψυχίας». Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού και την υποταγή του στις επιδιώξεις της αστικής τάξης και του κεφαλαίου.

Δεν θα τους περάσει όμως! Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας. Καλούμε τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους φορείς του Εργατικού-Λαϊκού κινήματος να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να καταδικάσουν την απαράδεκτη ενέργεια τρομοκράτησης των μαθητών. Να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού.