Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνεται και στην Καβάλα, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, στις 18:30, στην πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο διοργάνωσης αντίστοιχων συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα με σωματεία και συλλογικότητες να καλούν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας προτάσσει τα εργασιακά αλλά και τα θέματα που άπτονται της Υγείας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους πανδημίας και ζητά από τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πλατεία Καπνεργάτη με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καλέσματος του Σωματείου για το Συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης.

«»ΤΣυνάδελφοι,
Ένας χρόνος έχει περάσει με το ξέσπασμα της πανδημίας και οι εργαζόμενοι μετράμε τις πληγές μας. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους, τα νοσοκομεία καταρρέουν στην κυριολεξία, εκατομμύρια εργαζόμενοι βιώνουμε την αβεβαιότητα και τον φόβο της επόμενης μέρας.

Απ’ την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας βγήκε μπροστά και ανέδειξε την αναγκαιότητα του αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μαζικά τεστ σε κάθε εργοστάσιο.

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Φέρνουν την 10ωρη εργασία, την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, τους μισθούς πείνας, την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Ήδη όσοι εργαζόμαστε ακόμα ζούμε στο πετσί μας την εντατικοποίηση. Οι δέκα βγάζουμε την δουλειά για 50. Όσοι είμαστε σε αναστολή καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα με το υποτυπώδες επίδομα των 534 ευρώ.

Θέλουν σιγή ιχθύος παντού! Για όποιον υψώνει κεφάλι και παλεύει ενάντια στα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, τον περιμένουν με τα γκλοπ στη γωνία. Η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού στην Νέα Σμύρνη ενάντια στην καταστολή δίνει απάντηση! Η καταστολή τους δεν περιορίζεται μόνο στην αστυνομική βία που τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί. Την καταστολή και την βία τους την ζούμε οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς με την προσπάθεια απομόνωσης των ταξικών σωματείων, τον φόβο της απόλυσης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλουν να περάσουν για τα εργατικά σωματεία.

Συνάδελφοι, τώρα πρέπει να πάρουν απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, για την προστασία της υγείας του λαού, για τα δικαιώματα μας που μας τα έχουν πάρει πίσω, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ζωή που μας αξίζει!

Εμείς που παράγουμε τα πάντα είμαστε η πραγματική υπερδύναμη! Καλούμε κάθε συνάδελφο να σπάσει τον φόβο με την οργάνωση στο σωματείο του! Κανένας μόνος του απέναντι στα όσα φέρνουν εργοδοσία και κυβέρνηση!

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού
  • Καμία απόλυση! Καμία μείωση μισθών! Να μην περάσει η 10ωρη εργασία και η κατάργηση των συμβάσεων! Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλεια με ΣΣΕ και κατώτερο μισθό 751 ευρώ
  • Κάτω τα χέρια από τα ταξικά σωματεία! Οργάνωση και αγώνας παντού!
  • Καταδικάζουμε την αστυνομική βία και καταστολή των προηγούμενων ημερών στα πανεπιστήμια της χώρας και στην Νέα Σμύρνη
  • Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ τώρα!
  • Να δοθούν κανονικά τα επιδόματα ανεργίας σε όσους συναδέλφους είναι άνεργοι και έχουν λήξει τα επιδόματα τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ