Τσανάκα-Ξανθόπουλος: Τους «ενώνει» ο Πολιτισμός και δηλώνουν «ανησυχία για το κύρος και τη φήμη του ΔΗΠΕΘΕ»

Οι δύο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ζητούν την αναστολή της σύμβασης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη «μέχρι να διερευνηθεί» η υπόθεση των διαδικτυακών καταγγελιών

Τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας ενός φορέα του Πολιτισμού της Καβάλας ζητούν από κοινού η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα και ο Νίκος Ξανθόπουλος με αφορμή τις διαδικτυακές καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες σε βάρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η τ. Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι παρόλο που «σε αυτήν τη φάση κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει κανέναν», θα πρέπει να διερευνηθεί «αν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις ή παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» και, μέχρι να γίνει αυτό, να ανασταλεί η σύμβαση του Θοδωρή Γκόνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Τσανάκα-Ξανθόπουλου.

Ανησυχία για το κύρος και τη φήμη του ΔΗΠΕΘΕ

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ψυχραιμία αλλά ταυτόχρονα και με ανησυχία, τα όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, μετά τις καταγγελίες για επαγγελματική και ψυχική κακοποίηση από μέρους του, τριών γυναικών που συνεργάστηκαν στο παρελθόν μαζί του.

Παρά το γεγονός ότι σε αυτή την φάση κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει κανέναν, εντούτοις όλοι πιστεύουμε ότι κατανοούνε την ανάγκη να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενός φορέα πολιτισμού του Δήμου μας ο οποίος δεν μπορεί να συσχετισθεί σε καμία περίπτωση με τέτοιου είδους πρακτικές.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Δήμαρχο, τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου αλλά και τον ίδιο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή να πράξουν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο, από την αναστολή της σύμβασης και την αποχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γκόνη από τα καθήκοντά του μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση στην ουσία της και κυρίως αν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις ή παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Καβάλα, 18 Μαρτίου 2021
Οι Δημοτικές Παρατάξεις
ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ