Μακάριος Λαζαρίδης: Υποχρέωση της Βουλής να διερευνήσει τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για Νίκο Παππά - «Πολάκης χωρίς μουστάκι ο Αλέξης Τσίπρας»

«Η Βουλή δεν θα μπορούσε να μην ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση Καλογρίτσα και να αγνοήσει τις σοβαρές ενδείξεις που καταγράφονται στη δικογραφία», αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη, αναφερόμενος στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη κατόπιν υποβολής μηνυτήριας αναφοράς από τον Χρήστο Καλογρίτσα, διαφαίνεται από την εξέταση των στοιχείων ότι υπήρξε συμπαιγνία δύο κατασκευαστικών εταιρειών, μέσω της αφανούς εταιρείας που συστήθηκε για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας συμφερόντων Καλογρίτσα, προκειμένου η τελευταία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του γνωστού νόμου Παππά που ακυρώθηκε τελικά από το ΣτΕ. Από τα εν λόγω στοιχεία, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ευσταθούν οι καταγγελίες οι οποίες από την πρώτη στιγμή, το 2016, είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση για το διαγωνισμό παρωδία του Υπουργού – καναλάρχη Ν. Παππά, που ως Υπουργός Επικρατείας τότε είχε την αρμοδιότητα για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «και ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θέλουν να γίνει η Προανακριτική. Περίμενα να συμφωνήσουν, αφού, όπως λένε, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γιατί λοιπόν καταψήφισαν την πρόταση; Θυμίζω ότι πάντα η Νέα Δημοκρατία, και επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις Προανακριτικές τις ψήφιζε γιατί δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα».

Σχολιάζοντας στους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη από το βήμα της Βουλής, ανέφερε: «Ο κύριος Πολάκης είναι ένας διαχρονικός, χυδαίος υβριστής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι  τυγχάνει της πλήρους κάλυψης του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας πήγε στη Βουλή, υπερασπίστηκε τον κ. Παππά με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αλλά την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε στον απόλυτο βαθμό και τον κ. Πολάκη. Στην ουσία ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι».