Συνάντηση Μουριάδη-Μηταράκη στην Αθήνα: Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Καβάλας από τον Υπουργό Μετανάστευσης

Ο επανασχεδιασμός της υφιστάμενης δομής φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και η δέσμευση του Υπουργού για την εφαρμογή της νέας μελέτης του οδικού δικτύου του Δήμου Καβάλας

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο επανασχεδιασμός της υφιστάμενης δομής φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής Περιγιάλι του Δήμου Καβάλας.

Συμφωνήθηκε η άμεση απόδοση στο Δήμο Καβάλας των χώρων οι οποίοι απαιτούνται για την χάραξη του νέου δρόμου για την εκτέλεση του Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Επιπλέον, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών σε Δήμους, θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την εφαρμογή της νέας μελέτης του οδικού δικτύου του Δήμου Καβάλας, με βάση το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως.