Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Τζέιμς Ώστιν (Lloyd James Austin) κατόπιν αιτήματός του.

Οι δύο Υπουργοί τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για περαιτέρω ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού Συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της Συμμαχίας.

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Ώστιν συνομίλησαν, επίσης, για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικο-τεχνικό τομέα.