Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συμμετοχή στην Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την “Τask Force Takuba”

Εκφράστηκε μεταξύ άλλων η υποστήριξη των συμμετεχόντων προς τις χώρες της περιοχής στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή-Η τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε την Τρίτη 7 Απριλίου 2021 στην Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την “Τask Force Takuba” η οποία οργανώθηκε υπό την Προεδρία της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Σε παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέδειξε τη σημασία των δράσεων της Ε.Ε., των Κρατών-Μελών της και της “Task Force Takuba” για τη σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη στην περιοχή Σαχέλ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε επίσης, ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής επηρεάζει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε., τη θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η έναρξη λειτουργίας Ελληνικής Πρεσβείας στη Σενεγάλη, υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή, καθώς επίσης ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. για την ασφάλεια της περιοχής.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην όποια συμμετείχαν Υπουργοί Άμυνας από Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Ουκρανία, καθώς και αξιωματούχοι από το Μάλι και Νίγηρα, συζητήθηκαν συμπεράσματα ετησίας περιόδου αφότου συστάθηκε η “Task Force Takuba”, καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των επόμενων ετών. Εκφράστηκε επίσης η υποστήριξη των συμμετεχόντων προς τις χώρες της περιοχής στις επιχειρήσεις εναντίον των Ισλαμιστών εξτρεμιστών, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή.