Θόδωρος Μουριάδης: Η Δομή Προσφύγων πρέπει να φύγει κάποια στιγμή από τον αστικό ιστό

Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα προτείνει χώρους για την μετεγκατάσταση της Δομής

Την άποψη ότι η Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Καβάλα στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλος» πρέπει να φύγει κάποια στιγμή από τον αστικό ιστό της πόλης, με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου βάσει του Σχεδίου Πόλης εξέφρασε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 19 Απριλίου 2021.

Ο κ. Μουριάδης ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε στην Αθήνα για τη Δομή, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις των επικεφαλής των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και τη θέση του ότι η Δομή των Προσφύγων δεν μπορεί εσαεί να βρίσκεται στο εν λόγω σημείο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι θα γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα προταθούν τοποθεσίες για την μετεγκατάσταση της Δομής, θα μεταβιβαστούν στο αρμόδιο υπουργείο και αναλόγως θα υπάρξουν εξελίξεις.

«Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είχε πει ότι οι Δομές θα πρέπει να φύγουν από τους αστικούς ιστούς και μετά και από την τελευταία του δήλωση, εμείς θα κάνουμε την επιτροπή για να υποδείξουμε χώρους», δήλωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στο θέμα θα συνδράμουν τόσο οι βουλευτές του νομού όσο και η Περιφέρεια.