Συμπαράταξη Πολιτών: Καθήκον μας ο αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κάλεσμα από τη δημοτική παράταξη σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της πλατείας Καπνεργάτη

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί και στην Καβάλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη με «φόντο» την Εργατική Πρωτομαγιά και με «αιχμή» στην ατζέντα των αιτημάτων των σωματείων και των συλλογικοτήτων που θα συμμετέχουν το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η Κυβέρνηση.

Για μια «ολομέτωπη επίθεση ασύδοτων εργοδοτών» απέναντι στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα κάνει λόγο η Συμπαράταξη Πολιτών και καλεί όλους τους Καβαλιώτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στη διαμαρτυρία της πλατείας Καπνεργάτη για να μην «περάσει» το «αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καλέσματος της δημοτικής παράταξης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καπνεργατών της Καβάλας για την εξαγωγή ανεπεξέργαστων καπνών, 03.04.1925.

«Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους αγώνες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος αρχής γενομένης από τους αγώνες και το αίμα των εργατών του Σικάγο.

Πρωτομαγιά 2021, μια ξεχωριστή Πρωτομαγιά για το εργατικό κίνημα στη χώρα μας, για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες. Γιατί έχει να αντιπαλέψει την ολομέτωπη επίθεση μεγάλης μερίδας ασύδοτων εργοδοτών, που έχοντας ως μπροστάρη την κυβέρνηση-μαριονέτα του Μητσοτάκη, προσπαθούν με το αντεργατικό νομοσχέδιο “Χατζηδάκη“ να καταργήσουν κατακτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα των εργατών και εργατριών όλου του κόσμου πριν από έναν αιώνα, 8 ώρες δουλειά – 8 ώρες προσωπικό ελεύθερο χρόνο – 8 ώρες ύπνου, Κυριακάτικη αργία, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι ο αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ακροδεξιών του εξαπτέρυγων, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, για να υπερασπιστούμε την εργασία, τη μόρφωση, τη δημόσια υγεία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Καθήκον και υποχρέωση του κόσμου της εργασίας είναι ο συνεχής αγώνας για τη διεκδίκηση του πλούτου που μας ανήκει.

Τιμή και δόξα στους αγώνες των εργατών και εργατριών όλου του κόσμου.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της Συμπαράταξης Πολιτών στη συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη. Καλούμε τους νέους και τις νέες, εργαζόμενους/-ες από κάθε επαγγελματικό κλάδο, άνεργους/-ες, τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου.

ΟΧΙ στη φθηνή και ελαστική εργασία».