Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν και να κερδίσουν «τη μάχη των μαχών»!

Το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κορυφή της ατζέντας της πανελλαδικής απεργίας της 6ης Μαΐου - «Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια»

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα, στις 11:30, και ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας απευθύνει το δικό του κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες.

Με κεντρικά συνθήματα «ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου» και «ΟΧΙ στη φθηνή και ελαστική εργασία», η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί τον κόσμο της εργασίας να δώσει μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης με στόχο να μην «περάσει» το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας.

«Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Θα τη χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market, την εστίαση, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια».