Ο Χρήστος Μέτιος στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και μίλησε για τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια και για την αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθείται

Για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην περιοχή μας καθώς επίσης και για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας στις υποδομές, στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια και στον τουρισμό, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας ως πέρασμα αλλά και ως προορισμός, μίλησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, συμμετείχαν παράγοντες της πολιτικής, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας τους τόπου.

Στη δήλωση του για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ο κ. Μέτιος τόνισε σχετικά:

«Είχα την τιμή να συμμετάσχω στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται μεταξύ 10-15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ανθρώπων της πολιτικής, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του Τύπου, της διανόησης, της κοινωνίας των πολιτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πάνελ στο οποίο συμμετείχα αφορούσε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Κιρκινέζης, Διευθυντής Ανάπτυξης της Hill International, και συμμετείχαν επίσης ο Ντίνος Χαριτόπολος, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Κωστής Σιφναίος, Αντιπρόεδρος και Project Director της Gastrade του Ομίλου Κοπελούζου.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω

– για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, δημόσια και ιδιωτικά, που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην περιοχή μας

– για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας στις υποδομές, στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια και στον τουρισμό

– και για τις δυνατότητες που δίνει η σπουδαία γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας ως πέρασμα αλλά και ως προορισμός».