Μουριάδης για κλείσιμο Νυμφαίας: Αλλοπρόσαλλη ενέργεια που βρίσκει απέναντι σύσσωμη την κοινωνία της Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης Χαρδαλιά κάνοντας λόγο για «άστοχη απόφαση» που «πλήττει τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας»

Το «κλείσιμο» του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας για τη διέλευση συμβατικών ΙΧ αυτοκινήτων και, άρα τουριστών, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Για «αλλοπρόσαλλες ενέργειες» και «πειραματισμούς από πολιτικούς παράγοντες του κέντρου» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις «θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία της Καβάλας».

Αναλυτικά, ο κ. Μουριάδης δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη διέλευση τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, προκαλεί εύλογη ανησυχία και εγείρει πλήθος ερωτημάτων για το σκεπτικό με το οποίο λειτούργησαν όσοι εισηγούνται τη λήψη ειδικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Δήμος Καβάλας θεωρεί ότι η παραπάνω εξέλιξη πλήττει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και διογκώνει έτι περαιτέρω τα οικονομικά προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων εστίασης από την υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών.

Απαιτούμε την παροχή εξηγήσεων για την άστοχη επιλογή των κυβερνητικών παραγόντων και την άμεση ανάκληση της απόφασης που ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι αλλοπρόσαλλες ενέργειες και οι κάθε είδους πειραματισμοί από τους πολιτικούς παράγοντες του κέντρου, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία της Καβάλας».