ΣΥΡΙΖΑ Θάσου για κλείσιμο Νυμφαίας: Σκληρό χτύπημα στην ήδη πληττόμενη τουριστική επιχειρηματικότητα της ΑΜ-Θ και της Θάσου

Η Οργάνωση Μελών του κόμματος στο νησί κάνει λόγο για «σαμποτάζ» στον Τουρισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Οικονομία

ΗΚυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική απόφασή της να «κλείσει» τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στους διερχόμενους τουρίστες, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θάσου.

Τα μέλη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο νησί κάνουν λόγο για ένα «αδικαιολόγητο λάθος» που ίσως υποκρύπτει και σκοπιμότητα, αφού οι κυβερνώντες είχαν στη διάθεσή τους έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμαστούν για την ομαλή λειτουργία της Νυμφαίας μετά το περυσινό φιάσκο που κόστισε στις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας και δη, της Θάσου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θάσου.

Πύλη Νυμφαίας όπως “στου κουφού την πόρτα…”

«»ΤΠαρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα επαναληφθεί το περσινό φιάσκο με το κλείσιμο της Νυμφαίας η συγκεκριμένη συνοριακή πύλη έκλεισε αιφνιδιαστικά τη στιγμή ακριβώς που ξεκινά η τουριστική περίοδος. Η ενέργεια αυτή έρχεται να δώσει ένα σκληρό και ίσως καθοριστικό χτύπημα στην ήδη πληττόμενη από την πανδημία τουριστική επιχειρηματικότητα της ΑΜΘ και πιο συγκεκριμένα της Θάσου.

Η αναγκαιότητα να παραμείνει ανοιχτή η Νυμφαία ήταν γνωστή από το περσινό καλοκαίρι όταν το κυβερνητικό αλαλούμ με το άνοιξε κλείσε της συγκεκριμένης εισόδου ανέκοψε την αρχικά ικανοποιητική τουριστική κίνηση και κόστισε τελικά ανυπολόγιστα στον τουρισμό της Θάσου. Το ίδιο λάθος σε ένα χρόνο μέσα δεν δικαιολογείται.

Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με ανοργανωσιά, ανικανότητα ή έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου, αλλά με κάτι πιθανόν που υποκρύπτει σκοπιμότητα. Άλλωστε δεν θα πέφταμε από τα σύννεφα με μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι λειτουργεί όχι με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά ως πλασιέ ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων.

Η ανικανότητα ή η έλλειψη σχεδιασμού είναι μια βολική δικαιολογία. Μια δικαιολογία που πίσω της κρύβει ίσως σκόπιμη ανακατεύθυνση του προερχόμενου από τη Βαλκανική τουριστικού ρεύματος σε άλλες περιοχές της χώρας για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά τουριστικά συμφέροντα εις βάρος της μικρής και μεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας που κυριαρχεί στην περιοχή μας.

Μια δικαιολογία επίσης βολική, εφόσον το σαμποτάζ στον τουρισμό στη Θάσο και γενικότερα στην Περιφέρεια προετοιμάζει το έδαφος και διευκολύνει τη μετατροπή της Περιφέρειας και του νησιού μας σε περιοχή όπου θα κυριαρχεί η ασύμβατη με τον τουρισμό μεταλλευτική και εξορυκτική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΘΑΣΟΥ