Κίμων Παπαδόπουλος: Είναι ιερή υπόθεση η διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Για Εσένα» στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας προκειμένου να εκφραστεί η βούληση του θεσμού για αναγνώριση της Γενοκτονίας από Ελλάδα και ΗΠΑ

Επιστολή προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας απέστειλε το μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της παράταξης «Για Εσένα» Κίμων Παπαδόπουλος, με την οποία ζητάει να εκφραστεί η βούληση όλων των μελών προς την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στην επιστολή ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι αποτελεί ιερή υπόθεση για τους απογόνους των Ελλήνων της Ανατολής η διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας και ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να αφυπνίσει τον Ελληνισμό προκειμένου να συγκροτήσει μια ενιαία στρατηγική για τη δικαίωση και των δικών μας προγόνων.

Ακολουθεί η επιστολή του Κίμωνα Παπαδόπουλου, που υπογράφεται και από άλλα μέλη του συνδυασμού του Βασίλη Ανανιάδη, Ειρήνη Κουρτίδου και Παύλο Τσουμάκη.

«Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Αρμενικού λαού από τις ΗΠΑ πρέπει να μας αφυπνίσει»

«Ημέρα μνήμης για μας τους Έλληνες απογόνους των Ελλήνων από την Ανατολή είναι ιερή υπόθεση η διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον Πόντο την Μικρά Ασία και την Θράκη.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Αρμενικού λαού από τις Η.Π.Α. η οποία είναι μια τεράστια, κοσμοϊστορικής σημασίας επιτυχία των Αρμενίων, πρέπει να μας αφυπνίσει ας συγκροτήσουμε μια ενιαία στρατηγική για τη δικαίωση και των δικών μας προγόνων.

Η δική μας ολιγωρία οδηγεί τους Τούρκους να εκλαμβάνουν τη στάση της Ελλάδας ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την πολιτική τους κατά  των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, να έχουν διαπράξει εθνοκάθαρση των Ελλήνων στα κατεχόμενα της Κύπρου, να διεκδικούν την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Με την ελπίδα της αφύπνισης ζητώ να εκφράσουμε με απόφαση μας ως διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητήριου Καβάλας την βούληση μας τόσο προς την Ελληνική πολιτεία όσο και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι απαιτούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής και την έμπρακτη συγνώμη από το Τουρκικό κράτος για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πρόγονοι τους κατά των λαών της Ανατολής».