Η Καβάλα στο πλευρό του φυλακισμένου στην Τουρκία Osman Kavala

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να πάρει απόφαση στήριξης για τον επίτιμο δημότη της πόλης, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του

Ο Osman Kavala, επίτιμος δημότης της πόλης μας, ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), ανθρωπιστής και αγωνιστής για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει συμπληρώσει ήδη 4 χρόνια προφυλακισμένος στις φυλακές της Silivri, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την διατήρηση της προφυλάκισής του, αλλά και να τον συνδέουν με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ., εν όψει της επανάληψης της δίκης του την 21η Μαΐου 2021, δηλώνει για μία ακόμη φορά τη στήριξή του στο πρόσωπο του Osman Kavala.

Ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να πάρει απόφαση στήριξης για τον επίτιμο δημότη της πόλης μας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του Osman Kavala. Καλεί επίσης τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να ζητήσει την παρέμβαση:

  1. του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών
  2. της Ελληνικής Κυβέρνησης
  3. των Ευρωβουλευτών,

ώστε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα η υπ’ αρίθμ. 429/10-12-2019 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.