Πιθανή επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Καβάλα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα καταλύσει στην πόλη μας προτού μεταβεί στην Αθήνα για τη συνάντησή του με Δένδια-Μητσοτάκη

Εδώ και μέρες συζητιέται και πλέον μπορεί να θεωρείται σίγουρο το «πέρασμα» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πόλη της Καβάλας προτού ο Τούργος υπουργός Εξωτερικών συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να αφιχθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής με εκπροσώπους από την τουρκική οικονομία.

Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να συναντηθούν για θέματα που άπτονται οικονομικές συμφωνίες σε διακρατικό επίπεδο, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο κ. Τσαβούσογλου επίσης θα περιοδεύσει στα μειονοτικά χωριά της Θράκης, ωστόσο η παρουσία του εκεί έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «ιδιωτική».

Λίγο πριν, άλλωστε, «ήρθε» και η επίσημη επιβεβαίωση για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του στις 31 Μαΐου στην Αθήνα ενώ παράλληλα φαίνεται πως «κλείδωσε» και για το πρωί της Δευτέρας το τετ-α-τετ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται σχετικά: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».