Μακάριος Λαζαρίδης: Η Θάσος ανοίγει με ασφάλεια τις πύλες της στους τουρίστες

Επίσκεψη του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο νησί και συνάντηση με τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών επανέλαβε χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης στον Δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο του νησιού.

Ο κ. Λαζαρίδης, παρουσία των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων που έχει  προγραμματίσει η Διοίκηση, τα προβλήματα, τις δυσκολίες, καθώς και τους επόμενους στόχους, πάντα με ζητούμενο το κοινό καλό.

Από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, ενώ συνόψισε τις πρωτοβουλίες που πήρε και συνεχίζει να λαμβάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τον τουρισμό και τις θετικές προοπτικές διάσωσης της φετινής περιόδου στο νησί. Κοινή ήταν η πεποίθηση των συμμετεχόντων στη συνάντηση ότι το άνοιγμα της Νυμφαίας από το προηγούμενο Σάββατο θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως εξάλλου και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε αποδεκτή από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ως εργαλείο διευκόλυνσης των ταξιδιωτών και της μετακίνησης από μία χώρα – μέλος σε άλλη χώρα – μέλος, έτσι ώστε να αποφεύγονται  πρόσθετοι περιορισμοί.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας και η Θάσος ανοίγουν τις πύλες τους στους ξένους επισκέπτες με τρόπο ασφαλή και προστατευμένο. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι συνολικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύντομα, με σύμμαχο και τους μαζικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού, θα επιστρέψει στην προ πανδημίας κατάσταση, μπροστά στις νέες προκλήσεις για το μέλλον.

Με πολίτες στο Λιμένα

Νωρίτερα, ο κ. Λαζαρίδης περπάτησε στον Λιμένα, όπου συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Ανταλλάχθηκαν σκέψεις και εποικοδομητικές απόψεις, άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, ενώ τους περιέγραψε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την μετά Covid εποχή. Όλοι τους ευχαρίστησαν τον κ. Λαζαρίδη για την καθοριστική συμμετοχή του στο άνοιγμα της Νυμφαίας.