ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Εμείς ανοίγαμε Πανεπιστήμια, ενώ η ΝΔ τα κλείνει

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής μετά την επισημοποίηση της κατάργησης 37 νέων τμημάτων σε Πανεπιστήμια της χώρας, ανάμεσα τους και το τμήμα Γεωλογίας της Καβάλας

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει 37 νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, ανάμεσα τους και το τμήμα Γεωλογίας στην Καβάλα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσουν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας, που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει καταργήσει και τα διετή προγράμματα σπουδών για Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου και Τεχνικών Συστημάτων Πλοίων, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε Πανεπιστήμια ενώ η ΝΔ τα κλείνει.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας

«Είναι το δεύτερο ισχυρό χτύπημα της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση στην Καβάλα»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της δημόσιας Παιδείας. Έτσι, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταργούνται 37 νέα τμήματα στα πανεπιστήμια της χώρας, τα οποία δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους και εκείνο της Γεωλογίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Καβάλα.

Είναι το δεύτερο ισχυρό χτύπημα της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση στην Καβάλα, μετά την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών, τα οποία σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής με καταρτισμένους επιστήμονες (τμήμα για Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου και τμήμα Τεχνικών Συστημάτων Πλοίων).

Η διαφορά αντίληψής μας για την ανώτατη εκπαίδευσης με τη ΝΔ είναι τεράστια: Εμείς ανοίγαμε Πανεπιστήμια, αυξάναμε τους φοιτητές και προσλαμβάναμε καθηγητές. Η ΝΔ κλείνει Πανεπιστήμια και σχολές, μειώνει τους εισακτέους και προσλαμβάνει αστυνομικούς».