Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά με Μέτιο και Αναστασιάδη στην Κομοτηνή

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Παγγαίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφέρεια

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στην Κομοτηνή.

Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θράκη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα τα οποία άπτονται της ανάπτυξης, αλλά και της κοινωνίας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή εκπροσωπώντας το συλλογικό όργανο των Δήμων.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου και θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Κατά την παρουσία του εκεί, ο κ. Σχοινάς, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.