«Αυτοψία» του ΚΚΕ Καβάλας στις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου που επλήγησαν από το χαλάζι

Περιοδεία κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ σε χωριά του Παγγαίου-Τα προβλήματα τα οποία καταγράφηκαν και οι δεσμεύσεις του κόμματος απέναντι στους αγρότες

Περιοδεία στα χωριά του Παγγαίου Καβάλας, όπου οι χαλαζοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες αγροτών πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Το τελευταίο αυτό χτύπημα της κακοκαιρίας, ήρθε να προστεθεί στις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός του Απριλίου στη παραγωγή των αγροτών της περιοχής.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας, Κώστας Κουκούλας, ενώ συμμετείχαν επίσης ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θοδωρής Συμεωνίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Παγγαίου, Μιχάλης Διαμαντόπουλος.

Από την πλευρά των βιοπαλαιστών αγροτών που συζήτησαν με τα μέλη του κλιμακίου του κόμματος, μεταφέρθηκε η ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που έχουν βρεθεί, καθώς όπως είπαν, ακόμα αναμένουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ από ζημιές που προκλήθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη. Ιδιαίτερα, δε, οι σταφυλοπαραγωγοί της περιοχής στάθηκαν στο ότι δεν έχουν λάβει καθόλου κρατική στήριξη μέσα στο διάστημα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι πλήχτηκε σημαντικά το εισόδημά τους.

Από την πλευρά του κόμματος αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας αγροτικού συλλόγου στην περιοχή, «προκειμένου οι βιοπαλαιστές αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, αλλά και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα όπως τη δίκαιη και έγκαιρη αποζημίωση για το 100% των ζημιών, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του από το κράτος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κουκούλας τόνισε πως το ΚΚΕ θα συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών τόσο σε επίπεδο κινήματος όσο και των εκλεγμένων του τόσο στη Βουλή όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.