Η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται στην Καβάλα με ένα… Ντεσεβό για να συναντήσει τον Κώστα Φραγκογιάννη!

Το παράρτημα Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης παρουσιάζει στην πόλη το νέο βιβλίο της πρώην Επιτρόπου της ΕΕ και πρώην υπουργού - Ποιοι θα συμμετέχουν στο πάνελ μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 20:00, στον Θερινό Κινηματογράφο «Ζέφυρο», προκειται να παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και Ειρήνη για τον 21ο αιώνα-Συνομιλώντας με τον Μάκη Προβατά».

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Για το βιβλίο της πρώην Επιτρόπου της ΕΕ και πρώην υπουργού θα μιλήσουν οι:

  • Κώστας Φραγκογιάννης | Υφυπουργός Εξωτερικών για Θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας
  • Κωστής Σιμιτσής | Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ
  • Απόστολος Αγελαράκης | Δικηγόρος
  • Άννα Διαμαντοπούλου | Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

Το βιβλίο

Το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου είναι μια μακρά και αποκαλυπτική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των ιδεών, των επιτευγμάτων, των αναθεωρήσεων και των βιωμάτων μιας από τις ελάχιστες Ελληνίδες που έχουν αφήσει αποτύπωμα στη μεταδικτατορική πολιτική σκηνή.

Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει πάντα μια εμμονή με το μέλλον και στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει πολλές από τις απόψεις μιας σύγχρονης Ευρωπαίας πολιτικού για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά και τους προβληματισμούς της για την πολιτική στον 21ο αιώνα.

Από την άλλη, το στοιχείο μιας ρομαντικής νέας από την επαρχία που διήνυσε με πείσμα τη δεκαετία του ’80 στο τιμόνι ενός Ντεσεβό, είναι επίσης «παρών».

Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου «Από το Ντεσεβό στο Drone» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.