Στην ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος [φωτογραφίες]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην τελετή που έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ενώ χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Από την τάξη 2021 της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών αποφοίτησαν 43 Σημαιοφόροι (30  Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί). Από την Ελλάδα κατάγονται 31 εκ των αποφοιτησάντων Σημαιοφόρων (28 άνδρες και 3 γυναίκες), από την Κύπρο εννέα (7 άνδρες και δύο γυναίκες) από την Ιορδανία δύο κι από το Μαυροβούνιο ένας.

Τα ξίφη τους νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.