Συνάντηση Μουριάδη-Πέτσα: Στο επίκεντρο η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων και οι ναυαγοσώστες

Ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν-Οι δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στον Δήμαρχο Καβάλας-Γιατί συνεχάρη τον Θόδωρο Μουριάδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 στο δημαρχιακό μέγαρο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Ο κ. Μουριάδης παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του Δήμου Καβάλας για διάφορα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, εξαιτίας της οποίας έχουν αποδυναμωθεί οι διευθύνσεις οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών και η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που έχει εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Καβάλας και ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και την αποζημίωση του Δήμου Καβάλας για τις δαπάνες οι οποίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να διευθετηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πέτσας τόνισε με έμφαση ότι λίαν συντόμως θα δρομολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση των ΟΤΑ για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία, ενώ σχετικά με το θέμα της κινητικότητας υπογράμμισε πως έχει ήδη οριστεί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πάρα πολλοί Δήμοι της χώρας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας συνεχάρη τον Δήμαρχο Καβάλας για την ένταξη σημαντικών έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», τα οποία όπως σημείωσε θα μεταφερθούν στο ΕΣΠΑ, με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης και άλλων παρεμβάσεων, μέσω του διαδόχου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».