Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην ΒΦΛ [βίντεο]

Οι πρώην απολυμένοι των Λιπασμάτων «είδαν» τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ξάνθη

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021 μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων βρέθηκαν έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης με σκοπό να συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ενημερώσουν προσωπικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο εργοστάσιο που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο των μαζικών απολύσεών τους [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η παρουσία της αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τα «μπλε μπλουζάκια» και τα μέλη των οικογενειών τους αρχικά προκάλεσε ένταση με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο για την ασφάλεια του Πρωθυπουργού, ωστόσο παρέμειναν έξω από το σχολείο και, με το πέρας της εκδήλωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Βογιατζίδη.

Ο κ. Βογιατζίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρακτικές «παράνομες πρακτικές εργολαβοποίησης» που εφαρμόζει η εργοδοσία του εργοστασίου και του ζήτησε να πάρει θέση, ενώ του ενεχείρισε και φάκελο με υπόμνημα του Σωματείου.

«Παρών» στην ολιγόλεπτη συνομιλία ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Δράκος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε αμέσως μετά ο ίδιος ο πρόεδρος των Εργαζομένων, «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα προκειμένου να δοθεί μια λύση» στο πρόβλημα των «133».