Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε την προτομή του Καβαλιώτη αγωνιστή του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου [φωτορεπορτάζ]

Η προτομή του Καβαλιώτη οπλαρχηγού «κοσμεί» από σήμερα τον προαύλιο χώρο του κτιρίου της ΠΕ Καβάλας - Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή των αποκαλυπτηρίων καρέ-καρέ η εκδήλωση

Στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όπου έγινε δεκτή με τιμές από στρατιωτικό άγημα.

Την κ. Σακελλαροπούλου χαιρέτισαν κατά την άφιξή της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος και οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου.

Μπροστά από την -καλυμμένη με πανί- προτομή του Καβαλιώτη οπλαρχηγού και αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη, ενώ κατόπιν η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας έψαλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη. Στη συνέχεια, ο δεύτερος, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησαν στην απομάκρυνση του λευκού πανιού και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιλαρίωνα Καρατζόγλου.

Αμέσως μετά, τηρήθηκε από όλους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η τελετή έλαβε τέλος.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 στο κτίριο της ΠΕ Καβάλας έδωσαν: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή των αποκαλυπτηρίων