Επίτιμη Δημότης Καβάλας η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Στην ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη η σεμνή τελετή [φωτορεπορτάζ]

Την ύψιστη τιμή της πόλης απέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Καβάλας - Καρέ-καρέ η εκδήλωση

Στην πόλη της Καβάλας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αρχικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καβαλιώτη οπλαρχηγού και αγωνιστή του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες από την τελετή πατώντας εδώ].

Αμέσως μετά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη πεζή στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης στην οδό Κύπρου εκεί όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Καβάλας, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας [διαβάστε σχετικά εδώ].

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανέγνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Πεφάνης.

Την ύψιστη τιμή της πόλης προς την ΠτΔ απέδωσε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «συνιστά αυτονόητη πράξη αναγνώρισης της ουσιαστικής προσφοράς σας στη θωράκιση και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και στη διασφάλιση του θεσμικού ρόλου της δικαστικής εξουσίας, την οποία υπηρέτησατε επί σειρά ετών με ακεραιότητα και απόλυτη συνέπεια».

Μεταξύ άλλων, το «παρών» το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 στο κτίριο της ΠΕ Καβάλας έδωσαν: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ και πρώην Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και η τ. Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Με το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την έκθεση ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο ισόγειο του κτιρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή στη Μεγάλη Λέσχη