Καταγγελία ΚΚΕ Καβάλας για 24ωρη αστυνομική «παρουσία» στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων

Τι απάντησε ο Αστυνομικός Διευθυντής στην επικοινωνία που είχε μαζί του βουλευτής του κόμματος

Κατόπιν «απειλών που έχουν διατυπωθεί από συλλογικότητες» αστυνομική δύναμη από την Καβάλα βρίσκεται έξω από την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Η Επιτροπή ονοματίζει ομάδες του «λεγόμενου αναρχοαυτόνομου χώρου» χαρακτηρίζοντάς τις ως «το καλύτερο άλλοθι του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού και των εργοδοτικών μηχανισμών» και καλεί να σταματήσει η «λάσπη» σε βάρος του «δίκαιου αγώνα των εργαζομένων» στα Λιπάσματα της Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας του ΚΚΕ Καβάλας.

Καμιά κατασταλτική ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων!

«Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας, του γνωστού Λαυρεντιάδη, πηγαίνουν και φεύγουν από το εργοστάσιο υπό τη διακριτική παρακολούθηση περιπολικών της αστυνομίας και των πληρωμάτων τους, που είναι έξω από το εργοστάσιο σε 24ωρη βάση.

Σε επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, απαντήθηκε πως “έχουν διατυπωθεί απειλές από συλλογικότητες” και πως “η παρουσία της αστυνομίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί”.

Αυτά εκτυλίσσονται την περίοδο που οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στα λιπάσματα Καβάλας παλεύουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των συμβάσεών τους, με την εργοδοσία να προχωράει στις διαδικασίες για ομαδικές απολύσεις. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες απ’ όταν τους διαβεβαίωναν για τη «μέριμνά» τους ο υπουργός εργασίας και ο πρωθυπουργός και απ’ όταν επέδιδαν το υπόμνημά τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα “φιλικά χτυπήματα στην πλάτη” όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά οδήγησαν στο να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι σαν ύποπτοι-εγκληματίες.

Πάτημα για αυτή την κατάσταση έδωσαν ομάδες του λεγόμενου “αναρχοαυτόνομου” χώρου, με προβοκατόρικες ενέργειές τους τα τελευταία 24ωρα, αποτελώντας για μια ακόμα φορά το καλύτερο άλλοθι του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού και των εργοδοτικών σχεδιασμών. Σαν έτοιμοι από καιρό, κράτος κι εργοδοσία, αξιοποιούν κάθε πρόσχημα, ώστε ο θύτης να εμφανίζεται σαν θύμα, να αποπροσανατολίζουν και να τρομοκρατούν τους εργάτες.

Καμιά λάσπη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας!

Δικαίωση τώρα των αιτημάτων τους! Να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, καμιά απόλυση, καμιά βλαπτική μεταβολή σύμβασης, να αποδοθούν τα δεδουλευμένα! Να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων! Καμιά κατασταλτική ενέργεια σε βάρος τους»!