Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αμύνης και Ασφάλειας «DEFEA 2021» από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Στη διάρκεια της έκθεσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις με 7 ομολόγους του από χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά και τρίτες χώρες

Τη Διεθνή Έκθεση Αμύνης & Ασφαλείας “DEFEA 2021” η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo” στα Σπάτα, θα εγκαινιάσει την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 στις 12 το μεσημέρι ο  Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με επτά ομολόγους του από χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά και τρίτες χώρες, με στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης EDA, καθώς και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβενίας Ματέι Τόνιν  (Matej Tonin), τον Υπουργό Άμυνας της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο (Joao Gomes Cravinho), τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Λορέντζο Γκουερίνι (Lorenzo Guerini), τον Υπουργό Άμυνας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Σίφετ Πόντζιτς (Sifet Podzic),την Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα (Radmila Shekerinska), με  τον Υπουργό Άμυνας της Γεωργίας Ζουανσέρ Μπουρχουλάντζε (Juansher Burchuladze), καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA Γίρι Σεντίβυ (Jiri Sedivy).

Την Τρίτη στις 14.00 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικώς με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την Άμυνα, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης οι ομόλογοί του της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EDA. Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα αναπτυχθεί συζήτηση και θα διατυπωθούν προτάσεις από τους συμμετέχοντες Υπουργούς σχετικώς με τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP, καθώς και τη συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.