Πάρκινγκ Ροδόπης: Λύση στο κυκλοφοριακό της Καβάλας εν μέσω καλοκαιριού με παρέμβαση Παναγιωτόπουλου

Με τροπολογία που περνάει άμεσα από τη Βουλή αναμένεται να συνεχιστεί η λειτουργία όλων των υπαίθριων χώρων στάθμευσης έως την «οριστική διευθέτηση» του θέματος που προέκυψε

Ένας από τους μεγαλύτερους υπαίθριους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας, το Πάρκινγκ της «Ροδόπης», παραμένει «κλειστό» από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020 με απόφαση που εξέδωσε η Περιφέρεια μετά από καταγγελίες που αφορούσαν στο «καθεστώς» της λειτουργίας του.

Το γεγονός έχει εδώ και επτά περίπου μήνες αποστερήσει την πόλη από εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης, δημιουργώντας μία «ασφυκτική» κατάσταση η οποία οξύνεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε οπότε η πόλη υποδέχεται και πλήθος επισκεπτών.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το Πάρκινγκ της Ροδόπης αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει και πάλι, αφού όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «προωθείται ρύθμιση για την λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων εντός του αστικού ιστού της Καβάλας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε την ευχάριστη -για την πόλη- εξέλιξη γράφοντας τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Με τροπολογία που κατατίθεται άμεσα σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος προωθείται ρύθμιση για την λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων εντός του αστικού ιστού της Καβάλας. Με την τροπολογία ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Καβάλας, μεσούσης της θερινής περιόδου. Οι υπαίθριοι σταθμοί αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος. Η απεμπλοκή του θέματος των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων, προέκυψε μετά τη συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά».