Μακάριος Λαζαρίδης: Το 2023 οι πολίτες και πάλι θα εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση και την εκλογολογία που «γέννησε» η αναβολή της ψήφισής του

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση δεν θα έρθει προς ψήφιση τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής και την ερμηνεία που δίνει σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν είναι μία ακόμη ένδειξη για πρόωρες εκλογές, κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και τον δημοσιογράφο Ν. Ελευθερόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως βιάζονται να ξαναχάσουν και να βυθιστούν οριστικά στην εσωστρέφεια», απάντησε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Δεν κατάλαβαν προφανώς τι συνέβη στις εκλογές του 2019 και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ακόμα και τώρα σε αυτόν».

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως είπε, «τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Θα ακολουθήσει η τεχνική επεξεργασία και αμέσως μετά, εντός του Ιουλίου, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή. Επειδή, ωστόσο, αυτή θα κλείσει και θα ανοίξει ξανά στις 23 Αυγούστου, τότε θα αρχίσει και η συζήτηση στην Ολομέλεια. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα σημάνουν μια ακόμα ηχηρή απάντηση του λαού, στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε μπροστά με τον Κυριάκο ή πίσω με τον Αλέξη. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμη τετραετία».

Αναφορικά με τις ενστάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Λίγα 24ωρα πριν από την οριστική έγκριση του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζει, προσέτρεξε σε fake news, καταφεύγοντας σε αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Η εξαιρετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο για το ελληνικό Σχέδιο δεν εξυπηρετεί το αδιέξοδο, διχαστικό και μηδενιστικό πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του».

Για την εξέλιξη της πανδημίας, επανέλαβε πως «μόνη λύση, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι επιστήμονες, παραμένει ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα, να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού, οι συμπολίτες μας που ακόμα είναι σκεπτικοί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».