Φόρος τιμής Παναγιωτόπουλου στον Καβαλιώτη ήρωα της Κύπρου Δημήτρη Τσαμκιράνη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στην μαρτυρική Κύπρο για να τιμήσει την μνήμη των Αξιωματικών και Οπλιτών που έπεσαν κατά την Τουρκική εισβολή, ανάμεσα τους και του έφεδρου ανθυπολοχαγού απο τις Ελευθερές

Στην μαρτυρική Κύπρο βρίσκεται από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την 47η επέτειο μνήμης των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών, κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κύπριου ομόλογου του Χαράλαμπου Πετρίδη, συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και με ιδιαίτερη συγκίνηση κατέθεσε ένα λουλούδι στη μνήμη του Καβαλιώτη έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη (στη θέση όπου καθόταν στο αεροπλάνο Noratlas), από τις Ελευθερές Παγγαίου, που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

«Στις 20 Ιουλίου 1974 ο “Αττίλας” εισέβαλλε στην Κύπρο. Η τουρκική εισβολή χαρακτηρίστηκε από εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων από την Κερύνεια μέχρι και την Λευκωσία. Σήμερα, 47 χρόνια μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Θυμόμαστε… Δεν ξεχνούμε και τιμούμε τους ήρωες» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.