Η Εγνατία Οδός «κλείνει» την ανατολική είσοδο της Καβάλας, αιρετοί και φορείς αντιδρούν

Νομικές ενέργειες, πολιτικές πιέσεις αλλά και... συμβολική κατάληψη! - Όλα όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη

Με νομικές ενέργειες και ταυτόχρονα μία συμβολική κατάληψη του δρόμου στο ύψος όπου θα δημιουργηθούν τα πλευρικά διόδια σκοπεύουν να απαντήσουν οι τοπικοί φορείς στην απόφαση της Εγνατία Οδός ΑΕ να κλείσει –εν μέσω θέρους και στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν– την ανατολική είσοδο της πόλης για να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής του σταθμού.

Το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συγκάλεσε σύσκεψη φορέων στο γραφείο του στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε ομόφωνα:

  • Να πραγματοποιηθεί νομική προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης,
  • να πιέσουν οι φορείς πολιτικά ώστε να μην «κλείσουν» τον κόμβο εν μέσω καλοκαιριού,
  • να γίνει συμβολική κατάληψη στο σημείο όπου θα κατασκευαστούν τα πλευρικά διόδια, την μέρα που θα εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή και
  • να συνταχθεί υπόμνημα που θα το υπογράφουν όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης όπου θα εκφράζεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση να κλείσει η ανατολική είσοδος της πόλης της Καβάλας.