Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τις ομαδικές απολύσεις στη ΒΦΛ ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά από το Σώμα να πάρει ξεκάθαρη θέση

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το οποίο συνεδρίασε στην Αθήνα, στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενέκρινε το αίτημα της εργοδοσίας της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων προσωπικού [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Για την εξέλιξη αυτή ήδη έχουν εκδηλωθεί οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις [από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ -διαβάστε περισσότερα εδώ], ενώ τώρα ο Χρήστος Ποτόλιας «φέρνει» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας, με επιστολή του στον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Σώματος και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ζητά να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα «Καμιά απόλυση στα Λιπάσματα»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-αιτήματος Ποτόλια.

«»Τκ. Πρόεδρε,
Επειδή έγινε αποδεκτό από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το αίτημα της εργοδοσίας για ομαδικές απολύσεις των 133 εργαζόμενων στα λιπάσματα.

Επειδή η επιστολή που έστειλε ο κ. Μουριάδης στον κ. Χατζηδάκη, για τις μαζικές απολύσεις στην πρώην ΒΦΛ, πετάχτηκε στο καλάθι με τα άχρηστα.

Επειδή η άρνηση των υπόλοιπων παρατάξεων που αντιτάχθηκαν σε συζήτηση και απόφαση στήριξης των 133 που προτείναμε σε προηγούμενη συνεδρίαση, με διάφορες «δικαιολογίες» για να μη χαλάσει «τάχαμου» το ευμενές κλίμα που κυκλοφορούσε για την υπόθεση των απολύσεων, έδωσε χρόνο για να τρέξουν αρνητικές εξελίξεις.

Επειδή η ενημέρωση προς τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ξάνθη, από τη διοίκηση του σωματείου για τις «παράνομες πρακτικές εργολαβοποίησης» που εφαρμόζει η εργοδοσία του εργοστασίου, «έπιασε» τόπο.

Επειδή η «παρουσία» στην ολιγόλεπτη συνομιλία της ηγεσίας του σωματείου με τον πρωθυπουργό, του συντοπίτη υπουργού Εθνικής Άμυνας και του πρόεδρου της ΔΕΕΠ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν επίσης πολύ «αποτελεσματική».

Και

Επειδή σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων, «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα προκειμένου να δοθεί μια λύση», η οποία πραγματικά βρέθηκε, αλλά είναι με το μέρος του μεγαλοεπιχειρηματία:

Επαναφέρουμε το θέμα για απόφαση στήριξης των 133 εργαζόμενων από το Δημοτικό Συμβούλιο, που βρίσκονται ένα κατώφλι πριν την απόλυση, με το εξής κείμενο: «Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, καταγγέλλει τις απολύσεις που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης».