Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τις Λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και το ότι θα υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου κ. Ζέινα Ακάρ (Zeina Akar), στο πλαίσιο επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον Λίβανο, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τις Λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς επίσης η συνεργασία με χώρες της ευρύτερης περιοχής για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.