Πιέσεις Παναγιωτόπουλου σε ΕΛΓΑ για άμεση αποζημίωση παραγωγών της Καβάλας

Στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων από χθες το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να μετρηθούν άμεσα οι «πληγές» που άφησε πίσω του το χαλάζι - Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαίτησε από τον Οργανισμό οι αποζημιώσεις να δοθούν μέχρι το τέλος του έτους

Μετά από επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής την προϊσταμένη του Γραφείου Καβάλας του ΕΛΓΑ Ζαφειρία Κατσικέρη βρίσκεται από χθες στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων (Ζυγός, Αμυγδαλεώνα κλπ) προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Την παραπάνω εξέλιξη γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας πως παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν τάχιστα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαίτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις να πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου και όχι μαζί με όλες τις αποζημιώσεις του 2021.