ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας: Εμφανής η απουσία σοβαρού σχεδίου και η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας

Κριτική του κόμματος σε Κυβέρνηση και τοπικούς φορείς με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας

Για ανικανότητα κατηγορεί όχι μόνον την Κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς φορείς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας με αφορμή το «χωρίς σχέδιο» άνοιγμα των σχολείων, ανικανότητα που «οδηγεί» με μαθηματική ακρίβεια στη ραγδαία εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού στην περιοχή μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας κατηγορεί ευθέως ότι με τον τρόπο μετακίνησης των μαθητών παραβιάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο η ευθύνη -σε περίπτωση κρούσματος- «μεταφέρεται» στους γονείς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός μας. Με το άνοιγμα των σχολείων οι δυσλειτουργίες και η ανυπαρξία οργάνωσης σε σχέση με την πανδημία εξοργίζουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε πολίτη που βλέπει να ωθείται η νέα γενιά αυτού του τόπου στο περιθώριο.

Οι καταγγελίες βροχή για τη μετακίνηση των μαθητών. Όταν αποφασίζεις ότι για 100 μαθητές αρκούν δύο λεωφορεία, παραβιάζεις τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όταν αποφασίζεις ότι για διακόσιους μαθητές αρκεί ένα, τότε υποχρεώνεις τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους, δημιουργώντας και κυκλοφοριακό πρόβλημα εκτός των άλλων. Όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την τήρηση των υγειονομικών οδηγιών κατά τη μεταφορά των μαθητών (ενώ διαβάζουμε για ελέγχους και πρόστιμα στα άλλα δρομολόγια των λεωφορείων), τότε να μην απορούμε για τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου στην περιοχή μας.

Όταν δε, υπάρξει κρούσμα, τότε η υποχρέωση αλλά και η επιβάρυνση των τεστ για τους μαθητές μετακυλίεται στους ίδιους και στις οικογένειές τους, όπως έγινε στην Ελευθερούπολη, όπου το Κέντρο Υγείας αρνήθηκε να κάνει τα τεστ στους μαθητές στέλνοντάς τους στους ιδιώτες ή στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Η ανικανότητα, η απουσία σοβαρού σχεδίου και η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τους υπευθύνους σε τοπικό επίπεδο, είναι πλέον εμφανής».