Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Γιατί «Patriot… ες» η Ελληνική Πυροβολαρχία πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία;

Ανακοίνωση με την οποία ζητείται η απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους καθώς και την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό

Με αφορμή την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στείλει μια Ελληνική Πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία για να ενισχύσει την αντιαεροπορικής της άμυνα, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους καθώς και την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Χρήστο Ποτόλια επισημαίνεται ότι η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» αναπτύσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας

«Να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό»

«Γιατί «Patriot…ες» μια ολόκληρη πυροβολαρχία (patriot) αναχώρησε τις προάλλες για τη Σαουδική Αραβία;

Για ποιο λόγο έγινε αυτή η στρατιωτική αποστολή, που προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μιας συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ» στην πετρελαιομοναρχία του Κόλπου, σε αντικατάσταση μιας αμερικανικής, που προωθήθηκε σε άλλα μέτωπα;

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει αυτή τη  συστοιχία, καθώς και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία;

Ένα είναι σίγουρο, η εξέλιξη αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα έως τον Περσικό Κόλπο και παραπέρα, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, σε όλη την υδρόγειο, δαπανώντας δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τις «ανάγκες» του ΝΑΤΟ. Φανερώνει τις ακόμη μεγαλύτερες και επιθετικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης.

Καταρρέει ο μύθος που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ κι από κοντά και τα άλλα αστικά κόμματα ότι η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας το προηγούμενο διάστημα ή η συμμετοχή της Ελλάδας στα τριμερή και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες τις περιοχής και υπό την εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ συμβάλλουν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Άραγε από ποιον εχθρό θα μας προστατέψουν οι «πάτριοτ», που πληρώθηκαν από το λαό μας, από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται 3.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα;

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept), ενισχύοντας την αντιαεροπορική – αντιπυραυλική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας κατά του Ιράν και άλλων χωρών του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

Δεν χωρά άλλη αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Αυτό είναι Πατριωτικό – Λαϊκό Καθήκον!»