Νέα Δημοκρατία Καβάλας: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας καλεί τα μέλη της ΝΔ σε συσπείρωση για το καλό της παράταξης και του τόπου

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, των μελών των διοικητικών συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων, θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Όπως, επισημαίνεται, η Νέα Δημοκρατία πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί ξανά στις σύγχρονες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων κατακτά μια ακόμη πρωτιά. «Είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που δίνουμε το δικαίωμα στα μέλη μας να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων» τονίζει η ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στο site του κόμματος nd.gr στην ενότητα «Εσωκομματικές Εκλογές» υπάρχει η εγκύκλιος των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.

Στην Καβάλα, «απέναντι» στον νυν πρόεδρο της ΔΕΕΠ [πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας] Χαράλαμπο (Μπάμπη) Δράκο θα «κατέβει» υποψήφιος για την προεδρία ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Διαβάστε το κάλεσμά του προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ στην Καβάλα για τις κάλπες της 24ης Οκτωβρίου 2021:

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Φίλες και φίλοι,
Στις 24 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από ώριμη σκέψη, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με τις αρχές της οποίας πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ Καβάλας, πρώην ΝΟΔΕ.

Τα τελευταία 30 έτη υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία και αυτό θα συνεχίσω να πράττω για την ανοδική πορεία της, για την νίκη και την  αυτοδυναμία της στις επόμενες εκλογές. Η κυβέρνηση με την επιτυχημένη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε αποτελεσματικά πρωτοφανείς καταστάσεις και οδηγεί σταδιακά τη χώρα στην κανονικότητα, βάζει τα θεμέλια για την οριστική οικονομική ανάκαμψή της αλλά κυρίως για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της.

Με διαπιστευτήρια την μέχρι τώρα προσφορά μου, την αφοσίωσή μου στο κόμμα και τη βούλησή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον παραπάνω στόχο, θεωρώ ως πολιτική και ηθική μου υποχρέωση, να αναλάβω τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σε τοπικό επίπεδο βασική προτεραιότητά μου θα αποτελέσει η αποκατάσταση της ενότητας και του πνεύματος συνεργασίας.

Με ήθος, εργατικότητα, συνέπεια και πάνω απ’ όλα προσήλωση στις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης αυτούς τους στόχους θα τους κάνουμε μαζί πράξη.

Η στήριξή σας μου είναι πολύτιμη για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία μπροστά.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1964. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πολυχρονίδου, δικηγόρο και έχει δύο παιδιά. Τη Μαρία φοιτήτρια Νομικής στο ΑΠΘ και τον Γρηγόρη φοιτητή Ιατρικής στο ΑΠΘ. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνικο-πολιτισμική εκπαίδευση. Είναι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Είναι για περίπου 30 χρόνια ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1992 έως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΤΕ Νέας Καρβάλης και από το 1996 έως το 2006 Πρόεδρος της ΤΕ Νέας Καρβάλης. Το 1996 εκλέχθηκε στην Ε.Κ.Ο. Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα Ν. Καβάλας, το 2001 και το 2003 στη ΝΟΔΕ Καβάλας και στη Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή. Το 2008 ορίσθηκε από τον Γραμματέα Οργανωτικού υπεύθυνος τομέα πολιτισμού, το 2016 εκλέχθηκε στη ΝΟΔΕ Καβάλας, ως υπεύθυνος παιδείας και το 2018 επίσης στη ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Καβάλας, στη θέση του υπευθύνου ενημέρωσης και στρατηγικού σχεδιασμού.

Έχει μεγάλη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Ως στέλεχος της ΔΑΚΕ διετέλεσε επί οκτώ χρόνια πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας. Τακτικός αιρετός εκπρόσωπος  στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο πειθαρχικό συμβούλιο Καβάλας και Τακτικός αιρετός εκπρόσωπος  στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο πειθαρχικό συμβούλιο της Α.Μ.Θ. Ήταν Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καβάλας (2000-2009 και 2019-2020), καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΤΕΕΠΗ της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επίσης διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καβάλας από 01/01/2007 έως 31/12/2010, σύμβουλος του ΔΣ του Τοπικού Διαμερίσματος Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας από 01/01/2007 έως 31/12/2010 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας Καβάλας από 01/01/1999 έως 31/12/2002.