Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Δια ζώσης αλλά σα να μην ήταν δια ζώσης…

Μονοψήφιος ο αριθμός των συμβούλων οι οποίοι βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτους 2020-Τι ποσό διαθέτουν τα ταμεία του Δήμου

Μετά από πολύ καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συνεδρίασε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 (και) δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο, ωστόσο μόνον 8 δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και οι υπόλοιποι συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του 2021

Με μοναδικό θέμα την «έγκριση απολογισμού του Δήμου Καβάλας του Οικονομικού Έτους 2020» πραγματοποιήθηκε η 27η συνεδρίαση του Σώματος για το 2021, η πρώτη εκ των δύο συνεδριάσεων.

Η διαφορά εσόδων-εξόδων, ήτοι το αποθεματικό των ταμείων του Δήμου, ανέρχεται σε 9.822.176 ευρώ, με τον απολογισμό να εγκρίνεται από το Σώμα κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία και συγκεκριμένα με 14 «ναι», 10 «όχι» και 7 «παρών».

Παράλληλα, η αντιπολίτευση εξέφρασε την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας, εστιάζοντας κυρίως στις πηγές εσόδων, αλλά και στο τι θα γίνει το 2021 με τα τρέχοντα δεδομένα.