Καβάλα: Αντιφασιστική συγκέντρωση Εργατικών Σωματείων στην πλατεία Καπνεργάτη

Αντίδραση στην «επανεμφάνιση» φασιστικών στοιχείων και τις πρόσφατες επιθέσεις σε μαθητές, φοιτητές και εργάτες σε πόλεις της Ελλάδας

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, με ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή να επιτίθενται σε μέλη κομμουνιστικών οργανώσεων, τα Εργατικά Σωματεία του Νομού Καβάλας καλούν τους πολίτες σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Καβάλας-Θάσου, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων διοργανώνουν κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»!

Διαβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμα των Σωματείων:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και οι φασίστες βγήκαν και πάλι από τα λαγούμια τους προσπαθώντας να σηκώσουν ανάστημα.

Ξεχνάνε όμως το πιο βασικό. Ότι αυτός που τους καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση, ήταν στην πραγματικότητα ο ίδιος ο λαός μέσα από την οργανωμένη πάλη σε σωματεία και συνδικάτα.

Τις τελευταίες ημέρες διάφορα φασιστοειδή επιτέθηκαν οργανωμένα σε κομμουνιστές, σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργάτες στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη.

Απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι ο φασισμός είναι το δεκανίκι του συστήματος. Αξιοποιείται πάντα για το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες που οργανώνει τη δράση και τους αγώνες του, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα

Μόλις οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και ολάκερη η τάξη τους αισθανθούν την λαϊκή δύναμη, δουν τον εργάτη να οργανώνεται και να διεκδικεί,  βγάζουν τα μαντρόσκυλά τους, τους φασίστες, με όπλα, σβάστικες και μαχαίρια να τρομοκρατήσουν όποιον υψώνει κεφάλι.

Προκλητική είναι η στάση κάλυψης της κυβέρνησης των γεγονότων, που εξισώνει τη δράση των ναζιστών με τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, του εργατικού κινήματος. Δρουν με την ανοχή της αστυνομίας που κάνει τα στραβά μάτια την ώρα των επιθέσεων και δεν διστάζει να χτυπήσει αυτούς που στέκονται απέναντι στους θρασύδειλους φασίστες.

Στόχος τους είναι το να χτυπήσουν το κάθε τι οργανωμένο. Στόχος τους είναι οι αγωνιστές, οι πρωτοπόροι μαθητές και φοιτητές, οι εργάτες. Προσπαθούν να σπείρουν φόβο για τους αγώνες, να διαβρώσουν συνειδήσεις, να επιβάλουν υποταγή στη λαίλαπα που ζούμε και στη χειρότερη που έρχεται.

Τη μόνη απάντηση μπορεί να τη δώσει το ταξικό κίνημα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, με μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σε κάθε χώρο δουλειάς! Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»!