Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ενημέρωσε την επιτροπή εξοπλισμών για 9 προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανάμεσα στα προγράμματα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των ελικοπτέρων “Apache” και η κατασκευή αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξομοιωτής ελευθέρας πτώσεως

Τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων ενημέρωσε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικώς με ενεργοποιήσεις προγραμμάτων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς. ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ.

Κατά την συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς ενημερώσεως από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν τα ακόλουθα:

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΣ

– Κατασκευή Αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξωμειωτής ελευθέρας πτώσεως.
– Αναβάθμιση ηλεκτροπτικών συστημάτων 19 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού “Apache” AH-64A+.
– Προμήθεια Αντιαρματικού Πυραυλικού Συστήματος.
– Προμήθεια Πυραυλικού Συστήματος για τα ελικόπτερα “Apache” AH-64 (A/D).

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕN

– Προμήθεια Κατευθυνομένων Βλημάτων για τον εξοπλισμό τεσσάρων Κανονιοφόρων και τεσσάρων Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου του Π.Ν.

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΑ

– Υποστήριξη Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών Τ-6Α.
– Προμήθεια Φυσιγγίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 της Π.Α.
– Επικαιροποίηση Αποφάσεως Ενεργοποιήσεως Υποπρογράμματος για τη Χρομίσθωση Συστήματος ΜΕΑ κατηγορίας MALE.
– Υποστήριξη Βλημάτων IRIS-T της Π.Α.

Τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη γενική επιθεώρηση – επισκευή των κύριων Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.